Hotelarskie Centrum Szkoleniowe jest jednostką szkoleniową kompleksowo służącą hotelarzom
i
restauratorom w zakresie edukacji, doradztwa i doskonalenia zawodowego. Gruntem jego powstania
stało się zapotrzebowanie na szybkie
i skuteczne nabywanie fachowej wiedzy oraz kształtowanie
usług
w sposób profesjonalny i zgodnie z wymogami coraz bardziej subtelnego i prężnie rozwijającego się rynku.
HCS swoją działalność rozwija w kierunku:
- kształcenia zawodowego, wspierania nauki, zawodu hotelarza oraz inspirowanie i organizowanie
dokształcania zawodowego w dziedzinie hotelarstwa, gastronomii i turystyki,
- planowanie i projektowanie programów szkoleniowo-rozwojowych w segmencie hotelarsko-gastronomicznym,
- monitorowanie bieżącej identyfikacji potrzeb szkoleniowych, ich analizy i wykorzystania wyników dla
doskonalenia procesu szkolenia jako procesu rozwojowego,
- modelowanie kompetencji menadżera firm hotelarsko-gastronomicznych w aktualnej sytuacji rynkowej
- wypracowywanie procedur dla tworzenia standaryzacji usług szkoleniowych w segmencie hotelarsko-gastronomicznym,
wspomagających osoby poszukujące nowego zatrudnienia do podnoszenia swoich kwalifikacji.
Proponowane przez nas oferty szkoleniowe są dobierana w wyniku
wnikliwej analizy rynku oraz wymogów, jakie stwarza aktualny rynek
hotelarsko-gastronomiczny i turystyczny po wejściu Polski do Unii
Europejskiej oraz pod kątem skutecznego konkurowania z obiektami
hotelarskimi działającymi na tym rynku.
Naszą misją jest nowoczesne kształcenie
wysokiej jakości specjalistów na poziomie kadry menedżerskiej czy
kierowniczej oraz pracowników operacyjnych.
Programy szkoleniowe naszych ofert są przygotowywane przez praktyków,
ludzi z dużym doświadczeniem zawodowym w branży, którzy na co dzień w
swoich miejscach pracy wdrażają nowoczesne rozwiązania technologiczne,
korzystają z nowoczesnych narzędzi i urządzeń. Wszystkie programy
szkoleniowe mają charakter autorski.
Nasi wykładowcy to wysokiej klasy specjaliści z dużym doświadczeniem
zawodowym i edukacyjnym, profesjonaliści branży hotelarsko-gastronomiczne.
Efektywne kierowanie obiektem
hotelarsko-gastronomicznym stawia przed właścicielami i kadrą
menedżerską nowe zadania, a w szczególności:
- lepsze zarządzanie swoim obiektem,
- obniżenia kosztów funkcjonowania obiektu i jednoczesne zwiększenie sprzedaży,
- zdobywanie wiedzy na temat nowoczesnych rozwiązań w technologii hotelarskiej,
organizacji pracy, stosowania nowoczesnych narzędzi i urządzeń.
Hotelarskie Centrum Szkoleniowe
Akademia Sztuki Kulinarnej w Świeciu jest
projektem edukacyjnym dotyczącym szkoleń gastronomicznych, który
został uruchomiony przez
Hotelarskie Centrum Szkoleniowe Sp. z o.o.Otwarcie
Akademii miało miejsce w lutym 2005 r.
Zadaniem
Akademii jest podnoszenie kwalifikacji
zawodowych, upowszechnianie wiedzy z dziedziny sztuki kulinarnej,
propagowanie nowatorskich rozwiązań w zakresie technologii
gastronomicznej, fachowe doradztwo oraz konsulting.
Oferta
Akademii skierowana jest zarówno do kadry
kierowniczej, jak również pracowników operacyjnych. Znajdują się w
niej m.in. kurs menedżerski, szkolenia dla szefów kuchni, kucharzy,
kelnerów, barmanów. Przygotowane przez
ASK programy szkoleniowe obejmują zasady etyki i kultury
zawodowej, uwzględniają zmiany zachodzące w gastronomii, umożliwiają
zdobywanie wiedzy i doskonalenie umiejętności.
Na kursach
Akademii Sztuki Kulinarnej zajęcia mające
charakter seminaryjno-warsztatowy prowadzą uznani specjaliści,
praktycy branży gastronomicznej. Uczestnicy pracują w niewielkich
grupach, co wpływa korzystnie na efektywność szkoleń.
Akademia Sztuki Kulinarnej dysponuje bardzo dobrą bazą
dydaktyczną, m.in. nowoczesną salą zajęć treningowych dla kucharzy,
wyposażoną w niezbędne urządzenia i oprzyrządowanie.
Akademia organizuje również kursy indywidualne w
kuchni u klienta, będące odpowiedzią na potrzeby konkretnych
restauracji.
Zapraszamy Państwa do współpracy!
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej